Dorești mai multe detalii? Sună la 0722.748.668 contact@vorbestedebine.ro

Copiii sub 7 ani sunt atât de disponibili în a învăța o limbă străină! Forțele de imitație sunt puternic dezvoltate, de aceea ei reușesc mult mai bine să cuprindă cu înțelegerea o limbă străină la o vârstă fragedă. Vorbiți cu ei în limba engleză, măcar câte 10 minute pe zi. Spuneți poveștile preferate în limba engleză. Dacă nu stăpâniți prea bine sunetele limbii engleze, este bine să aveți în vedere să le îmbunătățiți. Copiii imită tot – inclusiv greșelile! 🙂

Pentru a cunoaște sunetele unei limbi străine, aproape orice este potrivit, așa că puteți stârni amuzament și distracție cu ceva care rimează. Acele „nursery rhymes” sunt ușor de reținut și pot fi un început pentru a îi obișnui pe cei mici cu sunetele din limba engleză.

Ei vor cânta și ei cum vor putea; acest lucru nu trebuie musai corectat prin explicații (adică prin a le spune „nu se spune dă ca jap ovă dă mun, ci the cow jumped over the moon”), ci prin a repeta voi înșivă în mod corect sunetele. Nu uitați, copiii mici imită ce aud și învață prin imitație, nu prin explicație. 🙂

Am ales pentru început cântecul Hey Diddle Diddle. Îl las mai jos în varianta celor de la Sesame Street. Pe lângă faptul că a trecut testul timpului, folosește desene mai prietenoase, fără culori țipătoare și cu personaje naiv realizate, care lasă loc și imaginației să intervină.

Nu aș folosi atât de mult înregistrarea sau desenele. Copiii învață prin imitația oamenilor din jur. Așa că este ideal să fie însoțiți de o persoană care să poată rosti corect sunetele limbii engleze.

Pentru ce este folositor acest exercițiu de dicție în engleză:

  • pentru obișnuirea cu sunetele unei limbi străine;
  • pentru petrecerea unui timp de calitate și folositor împreună cu copiii voștri;

 

Nu uita să citești cum să faci în mod corect exercițiile de dicție pentru copii și adulți.

 

Exercițiul de dicție „Hey Diddle”

Hey diddle diddle, the cat and the fiddle,
The cow jumped over the moon.
The little dog laughed to see such fun
And the dish ran away with the spoon!

Înscrie-te la Newsletter și Primești gratuit

un checklist cu planul tău pentru viitorul discurs

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Trimite un mesaj
Ai nevoie de mai multe informații?
Zi bună,